Esthercita79 » Specials » Scrapbook weetjes

Scrapbook creaties

Scrapbooking is een diverse creatieve hobby, waarbij over het algemeen gebruik wordt gemaakt van het maken en decoreren van foto lay-outs. Ook kun je met scrapbooken zelf fotoalbums of kaarten maken die je met behulp van allerlei technieken decoreert om er iets leuks of speciaals mee te maken voor jezelf of voor iemand anders.

De Cricut Imagine

De Cricut Imagine is voor veel scrapbookers een droom en voor enkelen waarheid. De Cricut imagine is namelijk een print-en snij machine die eruit ziet als een simpele printer. Je kunt er verschillende cartridges voor kopen met verschillende soorten afbeeldingen, die je dan vervolgens kunt laten printen en uitsnijden op het gewenste papier. Zo kun je heel makkelijk leuke scraps in elkaar zetten.

Scrapbook technieken uitgelegd

Juist omdat er bij scrapbooking veel technieken en materialen worden gebruikt, kom je hier ook veel begrippen tegen zoals bijvoorbeeld:
 • Stitchen
 • Soufflé pennen
 • Ponsen
 • Etc.
In dit artikel worden er een aantal technieken die veel gebruikt worden uitgelegd.

Scrapbook begrippen uitgelegd

Er worden met betrekking tot scrapbooking veel begrippen gebruikt met betrekking tot de verschillende decoraties, tools of patronen die gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan:
 • Brads
 • Embellishments
 • Clearstamps
 • etc.
In dit artikel vind je een lijst met veelgebruikte begrippen en wat er mee bedoeld wordt.

Organiseer je scrapbook materialen

Met al die materialen die je verzamelt tijdens het scrapbooken, is het goed om je materiaal op een overzichtelijke en opgeruimde manier te organiseren. Op deze manier kun je alles snel terugvinden en weet je ook wat je aan spullen zoal hebt. Denk aan opbergmaterialen zoals stapelbakken, opbergdozen, mappen en hoezen.

Scrapbook - de basis van stempeltechnieken

In scrapbooking wordt veel gebruik gemaakt van stempels. Er zijn verschillende technieken om je stempels te gebruiken:
 • In combinatie met inkt
 • In combinatie met papier en potloden
 • Inkleuren van stempels
 • Uitknippen en opplakken van stempels

Technieken met Perfect Pearls

Perfect Pearl poeder is erg dun en verkrijgbaar in veel glanzende kleuren. Met dit poeder kun je allerlei technieken gebruiken voor je scrapbook project. De onderwerpen in dit artikel zijn:
 • Perfect Pearl gebruiken als achtergrond
 • Afbeeldingen inkleuren met Perfect Pearls
 • Perfect Pearl combineren met stempelafbeeldingen
 • Perfect Pearl in spray-vorm gebruiken.

Scrapbook Project - een enveloppen album maken

Voor dit enveloppen album kun je allerlei soorten en maten van enveloppen gebruiken. Het idee is dat je zowel ruimte hebt om foto's en plaatjes op de enveloppen te bevestigen en om in de enveloppen te plaatsen. Je kunt een enveloppen album ook heel goed gebruiken om andere items in op te bergen, zoals:
 • Kortingsbonnen
 • Waardebonnen
 • Leuke plaatjes
 • Stickervellen
 • Etc.

Scrapbook Project - Album maken van papieren zakken

Je kunt in de supermarkt of in een groenten- en fruitspeciaalzaak papieren zakken vinden. Deze papieren zakken zijn ideaal om een album of boekje van te maken. In dit artikel staat beschreven hoe je zo'n album maakt en hoe je deze kunt decoreren om er iets leuks van de maken.

Organiseer je Scrapbook materialen

Scrapbooken is zo divers, dat je in een korte tijd veel verschillende materialen zult verzamelen. Hoe berg je deze materialen handig en overzichtelijk op?
Scrapbook begrippen uitgelegd

Scrapbook begrippen uitgelegd

Als je net begint met scrappen, of het nu scrap-kaarten of andere scrap-projecten zijn, kom je vast een heleboel begrippen tegen die je niet kent. Vandaar hieronder een lijst met begrippen en wat ze b…

Scrapbook technieken uitgelegd

Scrapbooken is een erg veelzijdig begrip en je kunt er vanalles bij bedenken; het maken van kaarten tot het maken van je eigen foto-album. Ook zijn er vele manieren om je werk vorm te geven, verschill…
Scrapbook project: Album maken van papieren zakken

Scrapbook project: Album maken van papieren zakken

Dit album is in korte tijd te maken en niet moeilijk om in elkaar te zetten. Juist omdat dit boekje redelijk snel en met minimale materialen te maken is, is het een leuk cadeau om te geven aan vriende…
Scrap Project: Album maken van koffiefilters

Scrap Project: Album maken van koffiefilters

Dit album is zowel leuk als makkelijk om te maken. De vorm van koffiefilters biedt mogelijkheid om verschillende soorten albums te maken van een en dezelfde filtervorm.

De Cricut Imagine

De Cricut Imagine is een digitale print-en snijmachine. Je kunt hiermee snel en simpel zelf gestylde die-cuts en 3D embellishments maken voor je scrapbookprojecten. De figuren worden hierbij niet alle…
Scrapbook - de basis van stempeltechnieken

Scrapbook - de basis van stempeltechnieken

Iedereen weet wat stempelen is; je doet de inkt op een stempel en drukt deze af op papier. Nu kun je het natuurlijk heel simpel houden, maar als je zelf kaarten maakt of je bezig houdt met scrapbooken…

Scrapbooking: technieken met Perfect Pearls

Perfect Pearls zijn potjes met dunne poeder in verschillende glanzende kleuren. De poeder is zo fijn dat dat het op bijna elk oppervlak blijft zitten. Gebruik deze poeder in combinatie met de Perfect…
Gepubliceerd door Esthercita79 op 25-09-2012, laatst gewijzigd op 06-08-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.