Esthercita79 » Specials » Minecraft

Minecraft voor de PC

Minecraft voor de PC Minecraft is een populair sandbox type spel dat in 2009 is verschenen. Het spel kan ondertussen op de PC, Xbox en Ipad worden gespeeld. De mogelijkheden in het spel qua overleven, bouwen en ontwerpen zijn eindeloos.

De mogelijkheden van Minecraft

Minecraft voor de PC is de meest uitgebreide versie en de mogelijkheden zijn eindeloos, of je nu monsters wil verslaan, werelden wil verkennen of gebouwen wilt bouwen en ontwerpen, alles kan. Het spel heeft verschillende moeilijkheidsgraden waardoor je het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken kan als je zelf wilt. Je kunt in verschillende modus spelen waaronder survival (overleven) of creative (creatief). De eerste modus is gericht op overleven en biedt de spanning om vanuit niets iets op te gaan bouwen. In de creatieve modus krijg je alle objecten en kun je naar hartelust gaan bouwen en ontwerpen.

Het overleven in Minecraft

Als je voor het eerst met het spel begint, kun je voor verassingen komen te staan. Je begint met helemaal niets en moet van daaruit een bestaan opbouwen. En als het donker wordt zijn er talloze gevaren, dus je zult snel moeten zorgen voor je veiligheid en voedsel en onderdak. Dan is het handig om een gids te hebben die jeje stap voor stap helpt met een uitleg hoe je deze eerste dagen overleeft en wat je te wachten staat. Het biedt zeker een heleboel momenten van spanning en ook creativiteit.

Benut je creativiteit

Je kunt in de creativiteits modus van het spel beschikking krijgen tot alle objecten. Je kunt ook vliegen zodat je makkelijker kunt bouwen en rondvliegen om ergens te komen. In deze modus wordt gebruik gemaakt van het bouwen van allerlei gebouwen en zelfs steden. Er zijn verschillende soorten stenen, hout en andere grondstoffen die als bouwmateriaal gebruikt kunnen worden. Er zijn ook tal van decoratie objecten zoals bomen en bloemen.

Toverdranken en magische gereedschappen

Een aantal jaren geleden zijn er toverdranken geïntroduceerd in het spel. Deze dranken kunnen gebruikt worden om jezelf te beschermen of om je van vijanden te bevrijden. De toverdranken kunnen het je makkelijker maken om bijvoorbeeld te zien in het donker, om te genezen van verwondingen of om andere monsters juist wel te verwonden. Daarnaast kun je een magische tafel creëren die je de kans geeft om je gereedschappen en je uitrusting extra krachten te geven. Het kan bijvoorbeeld bescherming zijn of om je sterker te maken. Om deze tafel te gebruiken moet je punten opbouwen die je krijgt door monsters te verslaan, bepaalde grondstoffen te winnen of door bepaalde objecten te maken. Zorg er wel voor dat je blijft leven, aangezien de punten verdwijnen op het moment dat je doodgaat. Dan moet je weer opnieuw beginnen.
PC spel: Minecraft

PC spel: Minecraft

Minecraft is een computerspel dat zowel op de PC, de Xbox en op de Ipad gespeeld kan worden. De bedoeling is om vanuit niets een bestaan op te bouwen door verschillende materialen te verzamelen; voeds…
Hoe overleef je in Minecraft - een gids

Hoe overleef je in Minecraft - een gids

Minecraft is een computerspel dat zowel op de PC, de Xbox en op de Ipad gespeeld kan worden. De bedoeling is om vanuit niets een bestaan op te bouwen door verschillende materialen te verzamelen; voeds…
Alles over toverdranken in het spel Minecraft

Alles over toverdranken in het spel Minecraft

Minecraft is een sandbox type spel voor de PC. De populariteit van het spel is groot en de mogelijkheden zijn eindeloos. Sinds een aantal jaren is het spel uitgebreid met de mogelijkheid om toverdrank…

Wat zijn Minecraft mods (modificaties) en hoe werken ze?

Minecraft is een sandbox type spel dat inmiddels door miljoenen mensen gespeeld wordt. Het spel op zich ziet er redelijk simpel uit qua graphics , maar de hoeveelheid aan spelmogelijkheden en beschikb…
Gepubliceerd door Esthercita79 op 19-06-2014, laatst gewijzigd op 30-10-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Maciej326, Pixabay
  • www.gamepedia.com/minecraft
  • www.wikipedia.com