Esthercita79 » Specials » Nintendo ds spellen
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Spellen voor de nintendo DS

Spellen voor de nintendo DS Er zijn talloze Nintendo DS (Lite) spellen verkrijgbaar, maar het is vaak moeilijk om er eentje te kiezen omdat de beschrijving op de verpakking vaak niet goed aangeeft wat voor soort spel het is. Vaak kun je dan ook teleurgesteld worden. Het is dan altijd handig om van tevoren even de informatie over het spel op internet op te zoeken.

RPG/avontuur spellen

RPG spellen zijn het avontuur type spellen waarbij je moet vechten tegen monsters en er is een verhaallijn. Een voorbeeld van dit soort spellen zijn de Pokemon spellen en de Zelda spellen. Bij Pokemon spellen is het de bedoeling dat je de monsters (pokemon) vangt en deze traint om voor je te vechten tegen anderen. Er zijn meer dan 200 Pokemon die je kunt vinden en ook vangen. Je kunt dus het verhaal volgen maar ook tegelijkertijd je eigen doel om alle pokemon te vinden bereiken. De Zelda spellen zijn meer avontuur spellen in die zin dat het verhaal belangrijk is en dat je hoofdpersonage zelf de persoon is die tegen de monsters vecht. Uiteindelijk is het doel van de Zelda spellen dat je prinses Zelda redt van de monsters. Je moet onderweg allerlei puzzels oplossen en met mensen spreken om iets te weten te komen over prinses Zelda.

Avontuur/boerderij spel

De Harvest Moon en RuneFactory spellen zijn beide spellen waarbij er een combinatie is van het spreken met mensen, het onderhouden en opbouwen van je boerderij met gewassen en dieren en je moet af en toe de nodige monsters bevechten. Elk van deze spellen hebben meerdere verhaallijnen die afhangen van welk meisje je kiest als je vriendin. Elk meisje heeft haar eigen verhaallijn.

Sims spellen

Er zijn voor de Nintendo DS een aantal Sims spellen uitgekomen. Ze zijn wel anders dan de PC versie, want het gaat bij de Sims spellen toch ook om een verhaal dat gevolgd wordt. Je komt allerlei mensen tegen waarmee je bevriend zult raken en je kunt mini spellen spelen om geld te verdienen. Met het geld dat je verdient kun je een appartement of huis kopen en deze inrichten. In elk van deze spellen is er een gemene burgemeester die kwade dingen van plan is met de stad en jij bent aangewezen om dit te voorkomen.

Zoekspellen

Zoekspellen kunnen ook een verhaallijn hebben maar het grootste deel van het spel zul je objecten moeten vinden in verschillende kamers. Er zijn vaak ook puzzels die je moet oplossen. De Cate West spellen zijn een goede combinatie van een verhaal / mysterie waar je objecten moet vinden maar ook puzzels moet oplossen met de objecten die je vindt.
Hoe speel je Pokemonspellen: een leidraad

Hoe speel je Pokemonspellen: een leidraad

Sinds het ontstaan van de Pokemonrage zijn er links en rechts vele versies van Pokemon ontstaan. Het wachten is nu op de 3D-versie natuurlijk. Toch hebben alle Pokemonspellen dezelfde werking, waardoo…
Gepubliceerd door Esthercita79 op 19-06-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.org
  • www.gamefaq.nl
Schrijf mee!